Psihološko savetovanje, konsultacije, coaching

Imate utisak kao da se život dešava mimo vas? Da ste izgubili kontakt sa sobom i sa drugima? Živite kao da ste na pokretnoj traci? Vrtite se u krug i skoro da ste zaboravili čemu ste stremeli ranije i šta vas je pokretalo? Ne znate šta hoćete? Osećate se prazno jer život koji živite nije ono što ste želeli? Nemate volje? Odlažete akciju i promenu? Osećate se izgubljeno; kao da ste izgubili kontrolu nad svim što vam se dešava u životu? Svaki dan vam je borba već duže vreme; pritisci su sa svih strana – umorni ste i osećate se bespomoćno? Hoćete promene? Nove odluke i akcije? Spremni ste za rad na sebi? Javite se!

Bez obzira kako ćemo nazvati ovaj vid podrške, suština je da se ovde radi o individualnom, jedan na jedan kontaktu. Prvi susret/kontakt je jako bitan kako bih saznala razlog zbog kog se obraćate i kako bismo se zajedno dogovorili o vidu podrške i tempu susreta. Možemo ga obaviti ili uživo ili putem skajpa. Uz pomoć novih tehnologija prevazilaze se ograničenja u komunikaciji usled čestih putovanja ili različitih mesta boravka savetnika i klijenta. Svi susreti se unapred zakazuju.

Oblasti u kojima imam najviše kompetencija su: anksioznost (različite manifestacije), emotivne krize, stres, životne raskrsnice (odluke), osećanja praznine, neostvarenosti, nezadovoljstva; asertivnost i veštine komunikacije, stid, pasivnost, autosaboterska ponašanja. Koristim tehnike iz različitih modaliteta koje u datom momentu odgovaraju kako vrsti problema, tako i klijentovoj spremnosti da ih prihvati. Suštinski principi su: aktivno slušanje, poverljivost, neosuđivanje, prihvatanje.

Ukoliko izaberete proces promene, vi ste ti koji birate šta ćete da menjate. Ja sam tu samo da pomognem u procesu, pre svega u istraživanju vaših unutrašnjih zbivanja, u razumevanju vaših emocionalnih stanja, naročito onih koja su bolna, opterećujuća, iscrpljujuća, zbunjujuća. Kroz razgovor i odgovarajuće iskustvene vežbe vas vodim u to istraživanje koje podrazumeva i posmatranje vaših doživljaja iz različitih uglova. Moja uloga je, takođe, da vas podstičem da aktivirate svoje postojeće potencijale i da naučite efikasnije da ih koristite. Drugim rečima, ono što  mogu da ponudim jeste rad na usvajanju jednog drugačijeg pogleda na život koji će voditi ka proširivanju kapaciteta da prihvatate sebe uprkos ograničenjima i slabostima koje svi imamo, da imate više vere u sebe i da bolje čujete svoj autentični unutrašnji glas. Na ponašajnom nivou, moja stručna podrška odnosi se na usvajanje veština da jasnije i asertivnije iskomunicirate svoje misli i osećanja te da sa više samopouzdanja preduzimate akcije u skladu sa svojim autentičnim potrebama.

On-line konsultacije

Prednost on-line konsultacija je taj što ih možemo obaviti svako od svoje kuće i lakše uskladiti vreme.  Takođe, na ovaj način podršku možete da dobijete bez obzira gde živite, a srpski vam je maternji jezik.

On-line konsultacije možemo imati putem skype razgovora ili putem e-mail komunikacije. Za on-line razgovor skype-om potrebno je da imate skype profil, slušalice, mikrofon i kameru.

Pored razgovora,  možemo komunicirati i putem e-mail-a. Nekim ljudima je lakše da se izražavaju putem pisane reči, lakše se koncentrišu, na miru mogu razmisliti pa ispisati svoja pitanja ili odgovore, mogu ostati anonimni… Takođe, ponekad je klijentu potrebna brza, kratka i konkretna konsultacija između razgovora koje vodimo uživo/skype-om i u tim slučajevima je e-mail komunikacija naročito korisna.

Procedura

Putem e-mail-a mi ukratko objasnite zbog čega se obraćate ili mi postavite pitanje pa ćemo dalje razraditi način komunikacije, dogovoriti se o susretu ili šta je već potrebno.

Ukoliko hoćete da zakažete online ili uživo individualne konsultacije, pišite ovde!

Po pitanju grupnih susreta, otvorena sam za dogovore oko organizovanja treninga asertivnosti, psihološko-kreativnih radionica i drugih aktivnosti u kojima sam kompetentna i van Novog Sada.

Ukoliko želite da dobijete više informacija o aktivnostima psihološke podrške koje sprovodim, kako da zakažete susret ili ukoliko želite da ponudite saradnju, pišite mi! Ostale kontakte (br. telefona ili skype kontakt) ću vam naknadno poslati. E-mail redovno proveravam.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Naslov poruke

Poruka

Odgovorite na pitanje ispod i upišite rezultat u polje pored

 

Komentari / Comments