Psihološko-kreativne radionice

Kroz seriju vežbi koje se oslanjaju na imaginaciju, improvizaciju i igru, polaznici su podstaknuti da dođu u bolji kontakt sa sobom tj. sa svojim unutrašnjim doživljajima kao i da se, kroz zajedničko stvaranje, na dubljem nivou povežu sa ostalim članovima grupe. Kombinuje se individualni rad sa radom u parovima i manjim grupama, a koriste se ekspresivne tehnike poput slikanja, crteža, kolaža, performansa, pisanja, plesa i muzike.

Na svakoj radionici uz pomoć pitanja koja postavlja voditeljka, polaznici reflektuju unutrašnje doživljaje (misli, emocije, senzacije) na ono šta su stvorili i na proces rada. Na taj način povezuju rad sa onim šta on za njih predstavlja. Lične priče su ujedno moćno sredstvo stvaranja konekcije među ljudima kao i negovanja empatije. Voditeljka radionica kombinuje igru i kreativne vežbe sa znanjem iz psihologije i veštinama iz raznih terapijskih modaliteta.

Ciljevi radionica su:

• razvoj kreativnih potencijala kod polaznika
• bolji kontakt sa sobom i veće poverenje u sebe
• osvešćivanje aktuelnih psiholoških potreba, zastoja i potencijala
• buđenje pozitivnih aspekata selfa koji su zanemareni
• veća razigranost i spontanost
• povezivanje sa drugim ljudima i interakcija.

Da bi neko učestvovao na ovim radionicama nije potrebno da zna da crta ili da ima iskustva u bilo kom vidu artističkog izražavanja. Ovde je samo izražavanje bitno i šta za polaznika znači to što je stvorio ili uradio. Radionice su namenjene svima koji žele da rade na sebi – da na nekonvencionalan način istražuju i bolje upoznaju sebe, suočavaju se sa potisnutim sadržajima i blokadama, te otkrivaju i afirmišu uporišta unutar sebe tj. snagu koju već nose u sebi, što skraćuje lutanja i jasnije usmerava ka željenim odredištima u životu.

U delu Aktuelno možete videti prikaze i fotografije sa već održanih radionica – kao i najave za predstojeće. Ako ste zainteresovani za radionice pišite koristeći formu u delu Kontakti.

Ukoliko hoćete da zakažete online ili uživo individualne konsultacije, pišite ovde!

Po pitanju grupnih susreta, otvorena sam za dogovore oko organizovanja treninga asertivnosti, psihološko-kreativnih radionica i drugih aktivnosti u kojima sam kompetentna i van Novog Sada.

Ukoliko želite da dobijete više informacija o aktivnostima psihološke podrške koje sprovodim, kako da zakažete susret ili ukoliko želite da ponudite saradnju, pišite mi! Ostale kontakte (br. telefona ili skype kontakt) ću vam naknadno poslati. E-mail redovno proveravam.

Najznačajniji prikaz dosadašnjih radionica možete pogledati ovde: http://licnirazvoj.com/en/workshops/

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Naslov poruke

Poruka

Odgovorite na pitanje ispod i upišite rezultat u polje pored

Komentari / Comments