Nova sezona radionica

U sredu 24.09.2014. krećemo sa novom sezonom psihološko-kreativnih radionica u Ateljeu Sigeti/Novi Sad. Radionice vodi Milena Ćuk, psihološkinja i edukantkinja Integrativne art psihoterapije u saradnji sa Monikom Sigeti, multimedijalnom umetnicom. Sastajaćemo se sredom od 18 do 21h. Postoji mogućnost ubacivanja i nekog drugog termina.

Koncept radionica podrazumeva kreativno izražavanje na svakom susretu – stvaranje rada upotrebom različitih tehnika, a potom analizu rada svakog polaznika. Koristimo vezbe koje se oslanjaju na igru, imaginaciju, improvizaciju, pokret/telo itd.

Da bi neko učestvovao na ovim radionicama nije potrebno da zna da crta ili da ima iskustva u bilo kom vidu artističkog izražavanja. Ovde je samo izražavanje bitno i šta za polaznika znači to što je stvorio ili uradio. Radionice su namenjene svima koji žele da rade na sebi – da na nekonvencionalan način istražuju i bolje upoznaju sebe, suočavaju se sa potisnutim sadržajima i blokadama, te otkrivaju i afirmišu uporišta unutar sebe tj. snagu koju već nose u sebi, što skraćuje lutanja i jasnije usmerava ka željenim odredištima u životu.

Do sada smo kao ekspresivne tehnike koristili crtež, skicu, pisanje priče, fotografiju, kolaž, pravljenje scene uz omiljenu pesmu, rad s bojama, ulaženje u uloge i imaginaciju, kombinovane tehnike. Pored ovih osnovnih načina izražavanja, ono što se planira u narednom periodu je rad sa glinom, upotreba videa u radu na sebi, kao i pozivanje gostiju koji će obogatiti naš rad specifičnom tehnikom koju koriste.

Pogledajte video nastao od materijala koji je beležen tokom radionica u prethodnoj sezoni – dobro prikazuje sam proces rada (etape jedne radionice: uvodne vežbice, stvaranje, analiza; kako izgleda rad u grupi – koristi se i interakcija članova i razgovor voditeljka – učesnik; raznolikost ekspresivnih tehnika koje koristimo itd.). Pre svega prikazuje da, pored toga što smo ozbiljni u radu na sebi, igramo se i zabavno nam je. Autorka videa je Monika Sigeti, multimedijalna umetnica koja od početka pravi foto i video zapise sa radionica.

Prijave su obavezne! Za više informacija i prijavu koristite formu u delu Kontakti.

Komentari / Comments